Ion Murgeanu, scriitor, publicist, n. 7 iunie 1940, comuna Zorleni, Jud. Tutova, din părinţii Vasile şi Maria (născută Gramma), agricultori.

A urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii Bucureşti, 1969.

„Ion Murgeanu e un poet de o remarcabila modernitate, alternând tonul direct cu halourile sugestive, conceptualismul – orientat moral – cu metaforismul îndrăzneţ şi gratuit, seriozitatea cu joaca şi sarcasmul, capacitatea de a gândi şi regândi o idee cu distanţarea estetică de ea. Fantezismul ironic, de uşoară coloratură etică, iată «formula» cu care l-aş caracteriza” (Ştefan Augustin Doinaş, 1980).

„Predicare de la amvonul sufletului său către cititori deci mărturie a propriei credinţe în Dumnezeu, curs de teologie a Noului Testament, desfăşurat în maniera proprie a autorului dar întemeiat pe Tradiţia Ortodoxă, cu interferenţe în mistica şi spiritualitatea creştină, Viaţa lui Iisus reprezintă un eveniment literar şi spiritual în acelaşi timp. De aceea el trebuie celebrat cu bucurie duhovnicească. Cartea trebuie citită odată în întregime fără întrerupere, şi a doua oară, fragmentar în fiecare zi câte un capitol.” (Th. Damian)

Se arată toate cele 4 rezultate

Show sidebar
Filtrează după preț
-22%
Închide

Gâlceava sonetelor (eBook)

5,80 lei 4,52 lei

Gâlceava sonetelor (eBook) – Ion Lazu, Ion Murgeanu, Gheorghe Istrate

-22%
Închide

Himera literaturii (eBook)

33,86 lei 26,41 lei

Himera literaturii (eBook) – Ion Lazu, Ion Murgeanu

-22%
Închide

Viața lui Iisus (eBook)

16,44 lei 12,82 lei

Viaţa lui Iisus (eBook) – Ion Murgeanu

-26%
Închide

Viaţa lui Iisus

23,10 lei 17,00 lei

Viaţa lui Iisus – Ion Murgeanu