-24%

Prinţ şi profet

21,00 lei 16,00 lei

Prinţ şi profet – Corneliu Şenchea

ISBN: 978-973-7691-74-3 Categorie: Autor:
Descriere

Cred în sensibilitatea publicului faţă de un teatru al ideilor, dar şi faţă de un teatru de acţiune fidel formelor clasice. Cu riscul de a fi considerat un manierist, accept această etichetă, dacă îmi aleg drept modele nume ca Montherlant, Camus, Vallejo sau Camil Petrescu. Am încercat să tratez una dintre marile teme ale dramaturgiei universale, care începe cu vechii greci şi se împlineşte în teatrul clasic francez: conflictul dintre datorie şi pasiune. Drama apare atunci când cele două imperative devin divergenţe şi ea se poate regăsi şi azi de la marii lideri politici la oamenii de rând. Dar pentru a o ilustra am ales varianta teatrului istoric, deoarece (pentru a-l cita pe Henri Rochefort) „viitorul, în momentul de faţă, pare atât de sumbru, încât am simţit să mă hrănesc o vreme cu trecutul”. Drama personajelor mele, fie că este vorba despre Ugo, fie că este vorba despre prinţul Rudolf, este eşecul înregistrat în încercarea de a le găsi un liant, de a le împaca.

Am văzut în Rudolf de Habsburg un adevărat profet al lumii moderne… care a prevăzut toate catastrofele secolului al XX-lea şi a încercat să orienteze politica austriacă într-o altă direcţie. Dar viaţa sa privată, departe de a fi un model, a dejucat acest plan. El dispare pentru că nu-şi mai găseşte locul în lumea lui, în timp ce Ugo d’Este îşi acceptă sfârşitul din acelaşi motiv. (Corneliu Şenchea)

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Prinţ şi profet”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre colecție
Cărţi, idei, istorii, evenimente, gânduri care te apropie de istoria continentului European. Biblioteca Ideea Europeană, Literatură, Ediții definitive, Collegium
Teatru și dramaturgie Colecția Teatru cuprinde lucrări ale dramaturgiei universale, de un real interes pentru publicul larg
Livrare

LIVRARE RAPIDĂ

Toate comenzile sunt procesate rapid și, prin confirmarea lor telefonică promptă și prietenoasă, ne asigurăm că adresa dvs. este corectă și completă, pentru a preveni orice întârzieri în livrare. Comenzile sunt expediate cel târziu a doua zi din depozitul librăriei noastre, urmând să vă ajungă în cel mai scurt timp - în funcție de modalitatea de transport aleasă, în următoarea zi lucrătoare prin curier sau în 3-4 zile prin poștă.

LIVRARE GRATUITĂ

Pentru orice comandă de minim 150 lei oferim transport gratuit, plus cărți bonus și suplimente.

  • Abonați-vă la newsletter și primiți un voucher de reducere și beneficiați de discounturi suplimentare.
  • Fiți cu ochii pe site-ul nostru! Ocazional lansăm promoții limitate neanunțate și zilnic avem Happy Hour.
  • În plus, o ofertă specială permanentă cu adevărat unică: la 3 cărți cumpărate, pe a patra o primiți gratis, indiferent de cuantumul comenzii!