-25%
istorie-teorie-si-critica-literara
publicistica-eseuri

Nicolae Manolescu. (Pre)istoria criticului

39,90 lei 30,00 lei

Nicolae Manolescu. (Pre)istoria criticului – Marian Victor Buciu

ISBN: 978-606-92684-8-3 Categorii: , Autor:
Descriere

„Mai presus de observaţiile strălucite risipite pe parcursul analizelor romanelor lui N. Breban, de situările pertinente, de siguranţa tonului şi ingeniozitatea căilor de abordare, ne ispiteşte în acest studiu figura spiritului creator întrezărită de M. V. Buciu în atitudinea prozatorului faţă de dubla opresiune, a codului ideologic şi a scriiturii, deopotrivă alienante. Cum autorul este, el însuşi, prozator, teza manifestă un interes special pentru o anumită specie de luciditate creatoare care recunoaşte sau cunoaşte limitele scriiturii şi îi alege conştient forma de alienare. Ea trădează admiraţia faţă de un destin exemplar şi, poate, un vis de transvazare, fapt care şi explică tensiunea participativă a frazelor.”
Eugen Negrici

„E un rezultat spectaculos al aplicării unui sistem unitar de interpretare, combinând în proporţii adecvate teoria şi analiza. (…) Noţiunile-cheie se potrivesc în broasca textului, deschis astfel interpretării într-un mod expert, fără a utiliza şperaclul impresionismului.”
Ion Simuţ

„Refuzându-şi conformarea la tradiţiile autohtone ale reveriei «impresioniste» în marginea textului şi a re-citirii rând cu rând, în faţa publicului, autorul a procedat în maniera unui universitar american: năzuinţă a randamentului maxim, redundanţă minimă, «livrare» extrem-modernizată a demersului critic către utilizator, o atmosferă de document informatic, cu elaborare asistată de calculator. Abordarea e complet problematizată, iar cartea e contruită în sistem fagure: celulele, odată stabilite prin identificarea şi delimitarea problemelor relevante, au fost umplute compact cu pasta informaţiei şi analizei.”
Nicolae Bârna

„Sunt sigur că Marian Victor Buciu va deveni, în următorii zece ani, autorul unei opere.”
Mircea Ciobanu, 1993.

„Îmi place judecata Dvs., rapidă, adâncă, cu acces, aş zice instinctiv, la abstract.”
Nicolae Breban.

„Subtil, rafinat, erudit, Marian Victor Buciu este probabil cel mai european critic din România.”
Dumitru Ţepeneag.

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Nicolae Manolescu. (Pre)istoria criticului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre colecție
Istorie, teorie și critică literară – o colecție necesară ca aerul iubitorilor de literatură de toate vârstele. Colecția conține titluri dedicate domeniilor istorie, teorie literară, publicistică, eseuri, critică literară, istorie literară.
Colecția Publicistică & Eseuri se compune din variate demersuri pe marginea culturii, a societății contemporane, ancorate în cotidian, cu toate văile și vârfurile ei, notate pe coala de hârtie.
Livrare

LIVRARE RAPIDĂ

Toate comenzile sunt procesate rapid și, prin confirmarea lor telefonică promptă și prietenoasă, ne asigurăm că adresa dvs. este corectă și completă, pentru a preveni orice întârzieri în livrare. Comenzile sunt expediate cel târziu a doua zi din depozitul librăriei noastre, urmând să vă ajungă în cel mai scurt timp - în funcție de modalitatea de transport aleasă, în următoarea zi lucrătoare prin curier sau în 3-4 zile prin poștă.

LIVRARE GRATUITĂ

Pentru orice comandă de minim 150 lei oferim transport gratuit, plus cărți bonus și suplimente.

  • Abonați-vă la newsletter și primiți un voucher de reducere și beneficiați de discounturi suplimentare.
  • Fiți cu ochii pe site-ul nostru! Ocazional lansăm promoții limitate neanunțate și zilnic avem Happy Hour.
  • În plus, o ofertă specială permanentă cu adevărat unică: la 3 cărți cumpărate, pe a patra o primiți gratis, indiferent de cuantumul comenzii!