-25%
dezvoltare-personala-practic
psihologie-psihanaliza

Psihologia fericirii

59,85 lei 45,00 lei

Psihologia fericirii – Michael Argyle

ISBN: 978-606-594-622-4 Categorii: , Autor:
Descriere

Ce este fericirea?

De ce sunt unii oameni mai fericiţi decât alţii?

Această nouă ediție a Psihologiei fericirii oferă o imagine ușor de înțeles și la zi a cercetărilor referitoare la fericire. De la publicarea primei ediții în 1987, s-au făcut mari progrese în acest domeniu, care sunt prezentate în această carte pentru prima dată, adeseori cu concluzii surprinzătoare.

Bazându-se pe cercetări din domeniul sociologiei, fiziologiei și economiei, pe lângă cel al psihologiei, Michael Argyle explorează natura emoțiilor pozitive şi negative, precum şi procesele psihologice şi cognitive implicate în producerea lor. Se oferă o acoperire accesibilă şi foarte largă  a unor termeni cheie cum ar fi: măsurarea şi studiul fericirii; efectul prieteniei, căsătoriei şi a altor relaţii asupra stărilor pozitive; fericire, sănătate mintală și fizică; efectele muncii, șomajului și activităților de petrecere a timpului liber, efectele banilor, clasei sociale și educației. De asemenea, este analizată importanța trăsăturilor de personalitate ale individului cum ar fi optimismul, scopul în viață, controlul intern și alegerea corectă a obiectivelor. Un element de noutate în această ediție este materialul suplimentar referitor la diferențele naționale, rolul umorului și efectul religiei. Sunt unele țări mai fericite decât altele? Aceasta este doar una dintre problemele controversate lansate de autorul cărții.

Cartea Psihologiei fericirii abordează aplicarea practică a cercetării în acest domeniu, cum ar fi modul în care poate fi sporită fericirea și efectele acesteia asupra sănătății, altruismului și sociabilității. Această lucrare definitorie și care incită la reflecție va fi o lectură extrem de interesantă pentru studenți și cercetători, dar și pentru cititorul interesat în general de acest domeniu.

♦ „Această nouă ediție este o sinteză excelent actualizată a ceea ce reprezintă un domeniu avansat, de succes în psihologia socială, care se datorează, nu în mică măsură, muncii lui Michael Argyle,  în acest câmp al cercetării.” / Peter Robinson, Profesor de Psihologie Socială, University of Bristol

 ♦ „Această carte este mai cuprinzătoare și mai bună decât prima ediție. Autorul a ținut pasul, categoric, cu progresul în domeniu, rezumându-l foarte bine.” / Adrian Furnham, Profesor de Psihologie, University College London

♦ „Cartea lui Michael Argyle oferă o sinteză excelentă a domeniului științific al stării de bine subiective: studiul fericirii, satisfacția vieții și afectul pozitiv. Cititorii vor descoperi multe lucruri interesante și chiar fascinante despre fericire. Totodată, nu este o lectură dificilă… Argyle a reușit un lucru remarcabil, acela de a-i introduce pe cititori într-un domeniu științific nou și captivant, cel al studiului comportamentului uman.” / Ed Diener, Profesor de Psihologie, University of Illinois

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Psihologia fericirii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Dezvoltare personală – Practic
Dezvoltare personală – Practic: Cum să devii tu însuți, cum să rămâi tu însuți într-o lume ce pare că lunecă nu se știe încotro, o lume care își rătăcește – în goana după lucrurile minore – valorile fondatoare, valorile care o fac să fie ea însăși și să rămână ea însăși. Practic, Dezvoltare personală, Psihologia & consiliere, Ghiduri, Relații de familie, Junior, Educația copiilor, Sănătatea familiei, Sănătatea personală, Diete, Educație, Sarcina & Naștere, Gastronomie & Rețete, Medicină.
Colecția Psihologie & Psihanaliză reunește volume esențiale în domeniu, ce sondează psihologia umană, de la creatorii psihologiei abisale – Jung, Adler, Freud – până în zilele noastre. Prezentăm roadele acestor demersuri publicului nostru cititor.
Livrare

LIVRARE RAPIDĂ

Toate comenzile sunt procesate rapid și, prin confirmarea lor telefonică promptă și prietenoasă, ne asigurăm că adresa dvs. este corectă și completă, pentru a preveni orice întârzieri în livrare. Comenzile sunt expediate cel târziu a doua zi din depozitul librăriei noastre, urmând să vă ajungă în cel mai scurt timp - în funcție de modalitatea de transport aleasă, în următoarea zi lucrătoare prin curier sau în 3-4 zile prin poștă.

LIVRARE GRATUITĂ

Pentru orice comandă de minim 150 lei oferim transport gratuit, plus cărți bonus și suplimente.

  • Abonați-vă la newsletter și primiți un voucher de reducere și beneficiați de discounturi suplimentare.
  • Fiți cu ochii pe site-ul nostru! Ocazional lansăm promoții limitate neanunțate și zilnic avem Happy Hour.
  • În plus, o ofertă specială permanentă cu adevărat unică: la 3 cărți cumpărate, pe a patra o primiți gratis, indiferent de cuantumul comenzii!