-23%

(In)actualitatea lui Eminescu

22,05 lei 17,00 lei

(In)actualitatea lui Eminescu – Florin Oprescu

ISBN: 978-606-92471-7-4 Categorie: Autor:
Descriere

Pornind de la Ioana Em. Petrescu, studiul propus urmăreşte să probeze cu arsenalul criticii de descendenţă fenomenologică, mereu actualizată, o teorie referitoare la asumarea eminescianismului de către cei mai importanţi poeţi ai secolului trecut. Actualitatea lui Eminescu se dovedeşte astfel şi prin veşnica recitire şi asumare a poeziei sale de către poeţi precum Bacovia, Blaga, Barbu, Arghezi, Labiş, Nichita Stănescu. Această prezenţă eminesciană, asumată teoretic (vezi Blaga) sau topită în profunzimile textelor poetice (vezi Labiş sau Nichita Stănescu), susţine valabilitatea canonului eminescian. Eminescu este astfel inactual doar dacă privim o parte însemnată a poeziei actuale, prea ancorată într-o realitate golită de semnificaţie, o poezie sărăcită de profunzimea transfigurată a Creatorului. (In)actualitatea lui Eminescu probează astfel doar tragica noastră inactualitate.
Florin Oprescu

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „(In)actualitatea lui Eminescu”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre colecție
Istorie, teorie și critică literară – o colecție necesară ca aerul iubitorilor de literatură de toate vârstele. Istorie, Teorie literară, Publicistică, Eseuri, Critică literară, Istorie literară
Publicistică & Eseuri. Demersuri în marginea culturii, a societății contemporane, ancorate în cotidianitate, cu toate văile și vârfurile ei, notate pe coala de hârtie.
Livrare

LIVRARE RAPIDĂ

Toate comenzile sunt procesate rapid și, prin confirmarea lor telefonică promptă și prietenoasă, ne asigurăm că adresa dvs. este corectă și completă, pentru a preveni orice întârzieri în livrare. Comenzile sunt expediate cel târziu a doua zi din depozitul librăriei noastre, urmând să vă ajungă în cel mai scurt timp - în funcție de modalitatea de transport aleasă, în următoarea zi lucrătoare prin curier sau în 3-4 zile prin poștă.

LIVRARE GRATUITĂ

Pentru orice comandă de minim 150 lei oferim transport gratuit, plus cărți bonus și suplimente.

  • Abonați-vă la newsletter și primiți un voucher de reducere și beneficiați de discounturi suplimentare.
  • Fiți cu ochii pe site-ul nostru! Ocazional lansăm promoții limitate neanunțate și zilnic avem Happy Hour.
  • În plus, o ofertă specială permanentă cu adevărat unică: la 3 cărți cumpărate, pe a patra o primiți gratis, indiferent de cuantumul comenzii!