-22%
istorie-documente-politica

Geopolitica drogurilor

11,55 lei 9,00 lei

Geopolitica drogurilor – Alain Labrousse

ISBN: 978-973-7691-70-5 Categorie: Autor:
Descriere

Un studiu aplicat privind geopolitica drogurilor, care, din nefericire, este una dintre problemele cruciale ale Europei. „Una dintre definiţiile clasice ale geopoliticii – studiul conflictelor de putere pentru controlul teritoriilor, bogăţiilor acestora şi comunităţilor umane care le produc – poate fi aplicată cu succes şi geopoliticii drogurilor. Într-adevar, trei dintre cele patru mari familii de droguri ilicite, derivatele din coca, canabis şi mac provin din culturi ce pot atinge 150.000 ha. În cazul heroinei şi al cocainei, laboratoarele clandestine de prelucrare a drogurilor, care reprezintă o valoare adăugată mare în raport cu producţia propriu-zisa de coca şi mac, sunt amplasate cel mai adesea în vecinătatea suprafeţelor cultivate. Drogurile de sinteză constituie o excepţie în măsura în care materia primă utilizată (şi ea obţinută chimic) este fabricată nu departe de locurile de consum. Miza geopolitică în comercializarea acestora fiind deci mult mai redusă”.

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Geopolitica drogurilor”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Istorie & Documente & Politică
Colecția de Istorie & Documente & Politică cuprinde istoria scrisă între politică și documente, între mitul istoric și realitatea cu tot cu nevoia ei de ideal și mitologie, conjugate cu adevărul și dreptatea – ca valori fondatoare ale unei societăți moderne. Colecția propune spre publicare volume inedite de istorie, documente, politică, file de istorie și extrase din arhivă, atât pentru publicul avizat, cât și pentru cei care doresc să stabilească legături mai profunde și mai clare între evenimentele istoriei recente.
Livrare

LIVRARE RAPIDĂ

Toate comenzile sunt procesate rapid și, prin confirmarea lor telefonică promptă și prietenoasă, ne asigurăm că adresa dvs. este corectă și completă, pentru a preveni orice întârzieri în livrare. Comenzile sunt expediate cel târziu a doua zi din depozitul librăriei noastre, urmând să vă ajungă în cel mai scurt timp - în funcție de modalitatea de transport aleasă, în următoarea zi lucrătoare prin curier sau în 3-4 zile prin poștă.

LIVRARE GRATUITĂ

Pentru orice comandă de minim 150 lei oferim transport gratuit, plus cărți bonus și suplimente.

  • Abonați-vă la newsletter și primiți un voucher de reducere și beneficiați de discounturi suplimentare.
  • Fiți cu ochii pe site-ul nostru! Ocazional lansăm promoții limitate neanunțate și zilnic avem Happy Hour.
  • În plus, o ofertă specială permanentă cu adevărat unică: la 3 cărți cumpărate, pe a patra o primiți gratis, indiferent de cuantumul comenzii!