Cum cumpăr? Cum comand?

Localizarea unui produs se poate face în mai multe feluri:

 • selectând categoria, colecţia, editura sau autorul în meniu, în pagina specifică şi apoi produsul dorit
 • produsele pot fi căutate prin:
  • căutare simplă – implică o căutare în funcție de un text care poate să apară în cadrul produsului sau în cadrul numelui unui autor, producătorului sau în descrierea produsului.
  • căutare avansată – implică o căutare în funcţie de mai multe criterii (produs, autor, producator, an apariție, ISBN, cuvinte cheie, etc.)
   Dacă se apasă butonul ‘Caută’ şi nu se completează / selectează criteriile, atunci se vor găsi toate titlurile din baza de date.

Coşul cu produse (coşul de tip vizitator şi coşul de tip membru):

 • Coş produse vizitator
  Fiecare vizitator va primi un coş de produse temporar, de tip ‘Vizitator’. Aceasta le permite vizitatorilor să adauge temporar produse în coş. Când vizitatorul părăseşte magazinul online, va dispare şi conţinutul coşului de produse.
 • Coş produse membru
  Fiecare membru al magazinului online care se înregistrează în cont, primeşte un ‘coş real de produse’. Aceasta le permite să adauge produse în coş şi să poată reveni altă dată să finalizeze comanda. Toate produsele rămân în coşul lor permanent, până când utilizatorul le va debifa sau şterge, chiar dacă între timp utilizatorul iese din cont, nu mai accesează contul său vreme îndelungată sau accesează contul de pe dispozitive diferite.
 • Informații
  Dacă un membru adaugă produse în coşul de produse tip ‘Vizitator’ şi decide să se înregistreze cu contul său online pentru a utiliza propriul ‘coş real de produse’, atunci conţinutul din coşul temporar tip ‘Vizitator’ va fi adăugat automat în ‘coşul de membru’ .

 Prețuri și reduceri

 • Preţurile de pe ideeaeuropeana.ro nu includ taxele de livrare sau alte cheltuieli, dacă nu se specifică altfel în mod special pe website. Costurile privind livrarea sau/și alte costuri ale serviciilor sunt menționate în momentul finalizării solicitării comenzii.
 • Politica prețurilor și reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către Editura Ideea Europeană, iar prețul de cumpărare este cel afișat în momentul lansării comenzii. De regulă, discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt cumulative, însă, în cazul unei reduceri, pentru calculul sumei se păstrează discount-ul cu valoarea cea mai mare.
 • Comenzile înregistrate pe ideeaeuropeana.ro în zilele de Vineri dupa ora 14:00 cât și Sâmbătă sau Duminică vor fi expediate în ziua de Luni.

Pentru a cumpăra un produs trebuie:

 1. să aveți un cont de membru.
  • Pentru aceasta apăsaţi pe butonul Cont nou din partea de sus a paginii.
  • Completaţi formularul de înscriere cu informaţii corecte, necesare atunci când se va livra comanda.
   Menţionăm că datele dumneavoastră vor rămâne strict confidenţiale.
 2. să fiți logat (conectat la cont).
  • dacă aveţi deja un cont la noi, autentificaţi-vă completând adresa de email şi parola setate şi apoi apasaţi butonul ‘Intră’.
  • dacă tocmai aţi creat un cont nou urmând paşii de mai sus, atunci sunteţi deja logat.
 3. să adaugați produsul/produsele în coş.
  • După procesul de logare descris mai sus, conţinutul coşului dumneavoastră este disponibil pentru finalizarea comenzii.
 4. să efectuați confirmarea comenzii şi stocarea ei în baza noastră de date.
  • După ce considerați că aveți produsele pe care le doriți în coş, selectați coşul, observați detaliile comenzii dvs (ce produse se află în coş) şi, dacă este necesar, modificați cantităţile fiecărui produs. Apăsați butonul Comandă şi selectați metoda de livrare. Apăsați butonul Continuă şi selectați metoda de plată. Apoi apăsați butonul Confirmă şi finalizați comanda.
  • Utilizatorul/clientul are obligația să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare. Editura Ideea Europeană – Fundația Culturală Ideea Europeană va emite o factură pentru produsele și serviciile de livrare selectate de către utilizator/client.
  • Utilizatorul/clientul poate comanda produsele clasice și telefonic la nr. 021-2125692 sau prin email office@ideeaeuropeana.ro.
  • Pentru produsele digitale/eBooks studiați cu atenție Ghidul eBook. Când descarcați un produs digital/eBook comandat, trebuie să fiți logat la contul Adobe Digital Editions.
De ce să te înregistrezi?

Calitatea de abonat îți permite accesul la toată gama de informații și servicii cu ajutorul cărora:

– poți comanda orice produs printr-un singur click, fără să mai fie necesar să completezi datele personale și de livrare;

– poți urmări starea comenzii tale;

– ai posibilitatea să comentezi produsele preferate;

– vei primi informații personalizate privind noutățile, lansările, promoțiile, evenimentele, proiectele noastre și târgurile la care participăm și întâlnirile cu personalitățile marcante ale culturii române pe care le organizăm;

– în contul tău ai disponibil istoricul produselor comandate.