Condiţii de utilizare

Utilizarea acestui website implică acceptarea acestor termeni şi condiţii. Editura Ideea Europeană – Fundația Culturală Ideea Europeană îşi rezervă dreptul de a modifica prezenta formă a termenilor şi condiţiilor fără o notificare prealabilă.

Generalităţi

Editura Ideea Europeană menţine şi operează acest site (adică site-ul www.ideeaeuropeana.ro) pentru prezentarea şi comercializarea cărţilor în format tipărit și digital (eBook) și revistelor apărute în țară și străinătate, acceptarea comenzilor pentru aceste produse sau doar pentru a lăsa vizitatorii (adică orice persoană conectată la internet) să studieze oferta noastră.

Datele de identificare:

Editura Ideea Europeană – Fundația Culturală Ideea Europeană
Cod fiscal: 15911590; HJ 520/299/2003
Cont IBAN: RO87RNCB0072049676950001
Deschis la BCR Sector 1, București
Adresa de corespondență: OP-22, CP-113, Sector 1,
București, cod 014780, România
Tel/Fax: 021-212 56 92; 021-310 66 18
Email: [email protected]
Website: www.ideeaeuropeana.ro

Drepturi de proprietate intelectuală

Conţinutul ideeaeuropeana.ro este proprietatea Editurii Ideea Europeană, a colaboratorilor și furnizorilor săi, şi este apărat de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe. Folosirea fără acordul prealabil a oricăror din elementele constitutive ale conţinutului ideeaeuropeana.ro se pedepseşte conform legislației în vigoare.

Denumirea şi sigla care descriu denumirea sunt mărci înregistrate şi protejate conform legislației privind proprietatea intelectuală și industrială.

Am fost foarte atenţi în selectarea materialelor care apar pe site-ul ideeaeuropeana.ro. Dacă totuşi aveţi motive să consideraţi că s-au încălcat drepturile de autor pe care le aveţi vizavi de conţinutul site-ului ideeaeuropeana.ro, vă rugăm să ne scrieţi la adresa de email: [email protected].

Editura Ideea Europeană monitorizează permanent internet-ul, ofertele altor companii, presa şi alte surse de informaţie. În cazul în care vom considera că cineva, fie persoană fizică sau juridică, a încălcat drepturile de autor pe care le avem asupra conţinutului site-ului ideeaeuropeana.ro, atunci vom acţiona cu toate mijloacele legale pentru recuperarea prejudiciilor aduse de respectiva persoană sau societate.

Informațiile produselor și conținutul articolelor incluse pe ideeaeuropeana.ro au caracter informativ. În cazul în care vre-o informație sau vre-un articol intră sub incidența Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe, vă rugăm să ne aduceți la cunoștință acest fapt la adresa [email protected].

Responsabilitatea pentru conți­nutul fiecărui articol, carte sau eBook, conform legislației în vigoare, revine exclusiv autorilor.

Unica responsabilitate a Editurii Ideea Europeană este de a publica opiniile, fie acestea cât de diverse, ale colaboratorilor ei.

Editura Ideea Europeană își rezerva dreptul de a șterge/edita orice comentariu și de a interzice postarea comentariilor care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.

Accesul

Se interzice în mod expres:
– accesarea website-ului www.ideeaeuropeana.ro de către dispozitive sau programe automate sau copierea manuală a conținutului;
– citarea conținutului de către companii sau site-uri pentru a compara sau analiza în vreun fel conținutul website-ului ideeaeuropeana.ro.

De asemenea, este interzisă folosirea link-urilor către website-ul ideeaeuropeana.ro prin care conținutul acestuia apare deformat sau incomplet.

Politica de returnare

Produsele digitale / Cărțile digitale se transmit doar în format electronic (pe adresa de e-mail specificată în comandă), deci nu există ca produse fizice care să fie livrate clientului. Plata pentru cărțile digitale se face exclusiv online.

Produsele digitale (eBooks) fac excepție de la condițiile obișnuite de retur întrucât sunt considerate servicii de către legislația în vigoare. Este obligația și responsabilitatea clientului să verifice informațiile de compatibilitate și instrucțiunile public disponibile pe ideeaeuropeana.ro (Comenzi și plata, Condiții de utilizare, Ghidul eBook) și să se asigure că produsele digitale pe care intenționează să le cumpere sunt compatibile cu dispozitivele pe care intenționează să le utilizeze, înainte de a realiza achiziția.

În măsura în care clientul a primit un link de download valid, în conformitate cu comanda plasată pe site, se va considera că serviciul pe care Librăria Ideea Europeană s-a obligat să îl presteze a fost îndeplinit și acceptat de client. Linkurile de download oferite clientului nu pot fi retrase odată ce au fost trimise și, în măsura în care sunt funcționale în condițiile și pentru dispozitivele specificate pe site, se va considera că Librăria Ideea Europeană și-a îndeplinit toate obligațiile față de client. În aceste situații nu este posibilă returnarea contravalorii acestor servicii.

În situația în care clientul achiziționează un produs digital care nu este compatibil cu dispozitivul său și această incompatibilitate este specificată în mod public pe site, nu va fi posibilă returnarea contravalorii produselor atât timp cât clientului i s-a livrat un link de download valid care funcționează în condițiile specificate pe site.

Conform OUG 34/2014, produsele excluse fără drept de returnare:
Furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe suport material (aplicații software, inclusiv produse digitale – cărți digitale etc.) livrate printr-un link de download și/sau cheie de activare).

Produse în format tipărit:

Potrivit art. 7 din Ordonanța Guvernului nr.34/2014, consumatorul are dreptul sa notifice compania ca renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Singurele costuri care cad în sarcina consumatorului sunt cele de livrare.

Produsele returnate trebuie sa fie în aceeași condiție ca la primire: fără defecte (cu excepția viciilor ascunse) și în pachetul original în care au fost livrate.

Atenție! Comerciantul, în cazul în care nu poate executa contractul din cauza indisponibilității produsului sau serviciului, trebuie să informeze consumatorul despre această indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a vărsat ca plată trebuie rambursate de comerciant în termen de maximum 30 de zile.

Clientul se obligă ca în momentul returnării să trimită un e-mail pe adresa [email protected] care să conțină:
– data expedierii coletului;
– numărul comenzii;
– suma de returnat;
– modalitatea de plată (datele contului bancar al consumatorului sau pe cardul bancar de pe care a fost achitată comanda);

De asemenea, retururile se fac întotdeauna cu confirmare de primire exclusiv pe adresa: Editura Ideea Europeană, Calea 13 Septembrie nr. 13, Et. 3, Biroul 3360, Sector 5, București și trebuie să conțină o copie a facturii.

În orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie să fie în aceeași stare, în ambalajul original, cu etichetele intacte și împreună cu toate documentele care l-au însoțit (factura, certificate de garanție etc.).

Orice conflict apărut între Editura Ideea Europeană și clienți va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale românești în domeniu, iar soluționarea conflictelor este de competența instantelor românești.

Condiții legale

Librăria Ideea Europeană – ideeaeuropeana.ro funcţionează conform tuturor prevederilor legale în vigoare ale Statului Român.

Dispute şi conflicte

Orice tentativă de acces neautorizat la website-ul ideeaeuropeana.ro şi orice încercare de fraudă vor fi raportate autorităţilor competente. Orice conflict apărut se încercă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înţelegere între cele două părţi. În cazul în care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale din acest domeniu, iar soluţionarea conflictelor este de compentenţa instanţelor româneşti. Fiind de acord cu Termenii şi Condițiile, clientul îşi asumă în totalitate aceste riscuri.

Pentru sugestii, propuneri, întrebări și observații, vă rugăm să ne contactați telefonic la nr. 021-2125692 sau prin email [email protected].