Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Sunt un client nou.
Creează un cont
Informaţii
Informaţii
Ingerii si rasu-plansu

Ingerii si rasu-plansu

  • Momentan 2.98/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 3.0/5 (761 voturi)

AutorLeo Butnaru

ColecţieIstorie, teorie si critica literara

DomeniuLiteratura

ISBN: 978-606-594-076-5

Număr de pagini: 384

An apariţie: 2011

Format: 13x20 cm

IN STOC
Preţ librărie: 10.90 RON
Preţ: 10,00 RON
Transport gratuit in 24 de ore pentru comenzi mai mari de 100 de lei!
Editura Ideea Europeana
 
Îngerii şi râsu-plânsu reprezintă un caleidoscop de proze scurte, diverse ca registru narativ şi plasament tipologic, realiste sau misterioase în explorarea unor universuri afective imprevizibile în dezvoltarea ideaţiei. În mare, e aici ceea ce s-ar numi Active Fictions Show. Naraţiunile sunt de un laconism galo-latin, dar, în anumite pasaje, sintagme, discursuri ceva mai ample, „dându-şi drumul” spre o fantazare lingvistică, verbocreatorie, sau cvasiverbocreatorie, în descrierea existenţei uşor surdinizate, interiorizate, spre vis, spre supra-realitate a posibilităţii noastre de a ne imagina cu ochii închişi, mijiţi sau chiar larg deschişi. În diversitatea textelor s-ar întâmpla parcă o multiplă deschidere de uşi, dar şi plasare de antene pentru captarea semnalelor din psihocosmicitatea existenţei în fantastic, în basm (intelectual, modern), în vis. E o concomitenţă (şi interacţiune) a cercetării prin artă şi a intuiţiei, a veridicului şi a inefabilului.
 
Leo Butnaru este un diavol cu barbă care scapără din copite de sidef la mijloc de rău şi de bine, adică într-o lume din scoarţă de măr domnesc plutind pe creasta valurilor ce le înalţă Prutul. Se vrea gladiator de destine, dar nu ştie să şi-l păzească pe al său, ceea ce înseamnă că este un poet adevărat.
Leo, ridică vâslele şi lasă vântul să te poarte spre limanul Nistrului românesc, spre Delta uimirilor ce le adună Europa lângă Ceatalul Ismail, spre misterele Carpaţilor. (Fănuş Neagu)
 
Deşi trăitor în lumea Prutului de dincolo, Leo aparţine organic literaturii române. Ai spune că trăieşte la Bucureşti, Rădăuti sau Râmnicu Sărat... (Mihail Gălăţanu)

Disponibil si in Format eBook:

www.librariapentrutoti.ro

www.bibliotecaeuropeana.ro

Coşul de cumpărături este gol.
Promotia 2+1!
Concurs Ideea Europeană
Concurs