Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Sunt un client nou.
Creează un cont
Informaţii
Informaţii
Vara de sidef

Vara de sidef

  • Momentan 3.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 3.1/5 (70 voturi)

AutorRodica Braga

ColecţieRoman Fiction

DomeniuRoman

ISBN: 978-606-8843-05-6

Număr de pagini: 312

An apariţie: 2017

Format: 13x20

IN STOC
Preţ librărie: 31.50 RON
Preţ: 24,00 RON
Transport gratuit in 24 de ore pentru comenzi mai mari de 100 de lei!

Editura Contemporanul

Prozatoarea (și poeta ) de la Sibiu se revendică, bunăoară, din Hortensia Papadat-Bengescu, faza superioară a prozei ei de analiză psihologică în accepția subiectivității obiectivate, dacă se poate spune așa, care marchează și proza, deopotrivă “ analitică “ și “ creatoare “, a lui Camil Petrescu, Anton Holban, M. Blecher, Henriette Yvonne-Stahl, Dana Dumitriu etc. E adevărat că accentul cade în scrierile sale pe observarea interiorității. Tema singurătății și a cuplului ocupă prim-planul acestora încă de la început (Sângele alb al pietrelor, Nisipul memoriei, Dincolo de dragoste), îndeobște prin mijlocirea rememorării, unde epicul există, dar analiza meticuloasă și reflecția eseistică fac legea. E spiritul literaturii moderne, nu acela al prozei de la principesa de Cleves citire și, de aici, la romantism până la psihologismul naturalist. (Constantin Trandafir)

Lumea evocată de prozatoarea Rodica Braga e luminată din interior de o cunoaștere profundă a resorturilor psihice ale ființei umane și de taina unei iubiri totalizatoare, proiectată fie în univers urban, fie rural. Romanele sale captivează prin forța de expresie a limbajului în tentativa de a descifra complicata psihologie a eului, în procesul descoperirii sinelui prin iubire.(...)

Pe toate coordonatele temporale, marile romane de iubire ca esență a vieții, în virtutea unui principiu universal al armoniei, și-au găsit creatorii capabili să îl scrie. Un astfel de roman creează Rodica Braga prin Vară de sidef, un roman al vibrației profunde a ființei sub puterea iubirii, un cânt de iubire, ca o muzică în care cuplul intră în rezonanță cu universul. (Sonia Elvireanu)

Coşul de cumpărături este gol.
Promotia 2+1!
Concurs Ideea Europeană
Concurs