Alain Labrousse – cercetător și publicist.

Volumul Geopolitica drogurilor – un studiu aplicat privind geopolitica drogurilor, care, din nefericire, este una dintre problemele cruciale ale Europei. „Una dintre definiţiile clasice ale geopoliticii – studiul conflictelor de putere pentru controlul teritoriilor, bogăţiilor acestora şi comunităţilor umane care le produc – poate fi aplicată cu succes şi geopoliticii drogurilor. Într-adevăr, trei dintre cele patru mari familii de droguri ilicite, derivatele din coca, canabis şi mac provin din culturi ce pot atinge 150.000 ha.

În cazul heroinei şi al cocainei, laboratoarele clandestine de prelucrare a drogurilor, care reprezintă o valoare adăugată mare în raport cu producţia propriu-zisă de coca şi mac, sunt amplasate cel mai adesea în vecinătatea suprafeţelor cultivate.

Drogurile de sinteză constituie o excepţie în măsura în care materia primă utilizată (şi ea obţinută chimic) este fabricată nu departe de locurile de consum. Miza geopolitică în comercializarea acestora fiind deci mult mai redusă”.

Afișez 1 rezultat

Arată coloana laterală
Sortează după
Domenii
Autori
Colecție
Edituri
Aplică filtrele!
-22%
Închide

Geopolitica drogurilor

11,55 lei 9,00 lei
Geopolitica drogurilor – Alain Labrousse