Alexandru Ştefănescu s-a născut 29 aprilie 1979 în Bucureşti.

Licențiat în filosofie la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filosofie.

Masterat, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filosofie, modulul Filosofia Culturii.

Colaborări:- Articole de filosofie, literatură, muzica, prezentare de carte şi interviuri în revistele de cultură: “Adevărul literar şi artistic”, “Dilema”, precum şi participări, cu texte de specialitate, în revista de filosofie “Krisis” (1998-2002) şi în revista “Comtemporanul”.
– Seminarist cursuri de filosofie, în cadrul facultăţilor: Facultatea de Filosofie şi Jurnalism, Universitatea Spiru Haret, Bucureşti şi Facultatea de Filosofie, Galaţi (2004).

Volume:
– “Moartea lui Dumnezeu are în vedere, în principal, raportarea la divinitate, atât faţă de tradiţiile iudeo-creştine, cât şi în raport cu filosofia modernă. Propriu-zis, nu existenţa divinităţii monoteiste e pusă în discuţie, ci funcţia ei în epoca lui Nietzsche. Ceea ce „moare” este o anume reprezentare, moştenită şi susţinută, pe de o parte, de „casta preoţească”, pe de altă parte, de „metafizicieni”. Polemica este purtată, astfel, cu un transcendent aproximat metafizic, dar şi transferat din religie sau metafizică în conştiinţa comună. „Dumnezeu a murit” condensează, într-o formulă voit şocantă, decesul presupus al unei întregi epoci, ruptura necesară de o continuitate istorică urcând până în modernitate.
– Volumul Nietzsche  şi  “moartea  lui Dumnezeu”, apărut la editura Paidea, in toamna anului 2004.

Ion Ianoşi 80 (eBook)

21,60 lei

Ion Ianoşi 80

25,80 lei