Alina V. Popescu este, în prezent, consultant în domeniul managerial, formator în cadrul unor programe de pregătire profesională a adulților și cadru didactic universitar la Universitatea Constantin Brâncoveanu, din Pitești, Facultatea de Științe Juridice, Administrative și ale Comunicării – Pitești.

Absolventă de studii juridice (1995), a urmat cursuri postuniversitare în domeniile: Științe Penale Criminologie, Management, Psihologie Judiciară, Psihopedagogie și este „Expert în egalitate de șanse”. A absolvit cursuri doctorale, în domeniul Drept – drept constituțional, susținând public, la data de 26.09.2018, teza de doctorat cu titlul „Dreptul la informație – Între garanții și limitări”. A obținut titlul de doctor în drept cu distincția „Magna cum Laude”.

De asemenea, a participat la cursuri de formare profesională în domeniile: leadership, comunicare publică, management major case, familiarizarea cu instituțiile europene și categoriile de decizii adoptate în cadrul Uniunii Europene etc..

Experiența sa profesională vizează: prevenirea spălării banilor, protecția datelor cu caracter personal, managementul informației, management și leadership, comunicare publică, egalitate de șanse, relații internaționale, atragerea și gestionarea fondurilor europene.

A publicat numeroase studii privind dreptul la informație în diverse domenii: protecția vieții private, securitatea cibernetică, piața de capital, dezvoltare durabilă, protecția proprietății intelectuale, drepturile consumatorilor etc.

A participat la conferințe internaționale de specialitate, unde a prezentat studii complementare referitoare la dimensiunea multidisciplinară a dreptului la informație. În anul 2019, a publicat volumul în limba engleză THE RIGHT TO INFORMATION – the multidisciplinary dimension”.

Este membru al Asociației Române de Drept Constituțional, iar principalele sale preocupări sunt legate de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Dreptul la informație – între garanții și limitări (eBook)

35,70 lei

Dreptul la informație – între garanții și limitări

42,00 lei