Kongzi (Confucius, 551-479 î.e.n.), cunoscut, de asemenea, sub numele de Kongqiu, cu supranumele de Zhongni, născut în Qufu, în statul Lu (astăzi sudul provinciei Shandong), gânditor şi pedagog chinez, întemeietor al confucianismului.

Lun Yu sau Analectele lui Confucius consemnează cuvintele și faptele lui Confucius și ale discipolilor săi. Cartea a fost redactată de discipolii lui Confucius și discipolii acestora după moartea maestrului lor. Ea cuprinde o largă sferă de subiecte, începând cu politică, filosofie, literatură și artă și terminând cu educație și cultivare morală. Ea constituie un material indispensabil pentru studierea gândirii lui Confucius.

Cultura lui Confucius reprezintă o importantă parte componentă a culturii națiunii chineze. Această cultură a produs un puternic impact nu numai în China, dar și în lumea întreagă. În 1970, statul California a declarat ziua de 28 septembrie, ziua de naștere a lui Confucius, ca ziua învățământului, iar Organizația Mondială pentru Pace a Cultelor Religioase cu sediul la Geneva a recunoscut confucianismul ca un cult religios. În 1987, Taiwanul a organizat pentru prima dată un simpozion internațional privind confucianismul și totodată a înființat Fundația de Studii Confucius. În 1994, s-a înființat la Beijing Federația Mondială a Confucianismului.

Cultura tradițională chineză este o comoară a civilizației lumii și Analectele lui Confucius constituie cea mai strălucită perlă a culturii multimilenare chineze. Ideile sale au prins atât de adânc rădăcini în inimile poporului chinez, încât toți chinezii, fie de naționalitate Han sau din minorități naționale, au fost mai mult sau mai puțin influențați de ideile acestei cărți.

Răspândirea acestei cărți în Europa a datat încă din secolul al XVII‑lea, când o versiune latină a apărut la Paris în 1687. Chiar în perioada înfruntărilor culturale dintre Est și Vest în timpuri moderne, Analectele lui Confucius nu și-au pierdut nimic din vigoarea lor. De la cel de‑al Doilea Război Mondial în special, această carte a devenit și mai răspândită în lumea întreagă. În China ea constituie cartea de căpătâi a confucianismului și cea mai autoritară carte din istoria Chinei.

Prețul inițial a fost: 37,80 lei.Prețul curent este: 30,60 lei.
Prețul inițial a fost: 28,35 lei.Prețul curent este: 23,40 lei.