Ion Murgeanu, scriitor, publicist, n. 7 iunie 1940, comuna Zorleni, Jud. Tutova, din părinţii Vasile şi Maria (născută Gramma), agricultori.

A urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii Bucureşti, 1969.

„Ion Murgeanu e un poet de o remarcabila modernitate, alternând tonul direct cu halourile sugestive, conceptualismul – orientat moral – cu metaforismul îndrăzneţ şi gratuit, seriozitatea cu joaca şi sarcasmul, capacitatea de a gândi şi regândi o idee cu distanţarea estetică de ea. Fantezismul ironic, de uşoară coloratură etică, iată «formula» cu care l-aş caracteriza” (Ştefan Augustin Doinaş, 1980).

„Predicare de la amvonul sufletului său către cititori deci mărturie a propriei credinţe în Dumnezeu, curs de teologie a Noului Testament, desfăşurat în maniera proprie a autorului dar întemeiat pe Tradiţia Ortodoxă, cu interferenţe în mistica şi spiritualitatea creştină, Viaţa lui Iisus reprezintă un eveniment literar şi spiritual în acelaşi timp. De aceea el trebuie celebrat cu bucurie duhovnicească. Cartea trebuie citită odată în întregime fără întrerupere, şi a doua oară, fragmentar în fiecare zi câte un capitol.” (Th. Damian)

Afișez toate cele 2 rezultate

Arată coloana laterală
Sortează după
Domenii
Autori
Colecție
Edituri
Aplică filtrele!
OfertăNou
Închide

Pachet Religie & Spiritualitate

127,05 lei 69,00 lei
Pachet Religie & Spiritualitate:
-26%
Închide

Viaţa lui Iisus

23,10 lei 17,00 lei
Viaţa lui Iisus – Ion Murgeanu