Scriitor de beletristică, istoric al detenţiei române sub comunism, armenolog, cercetător al artelor plastice şi editor.

Născut în 1936, mai 15, Mihai Rădulescu a urmat cursurile şcolii primare Maison des Francais. A continuat studiul limbii franceze la Lycee Francais până în 1948. În anul 1955 a devenit student la Facultatea de Filologie, secţia Limba şi Literatura Engleză.

În 4 noiembrie 1956 a fost arestat. Peste şase luni a fost condamnat la patru ani închisoare corecţională, împreună cu loturile studenţeşti, ca organizator la Filologie a demonstraţiei din 5 noiembrie din Piaţa Universităţii.

O carte strict necesară pentru cei interesaţi de istoria religiilor şi de credinţă după circa o jumătate de secol de dictatură roşie în timpul căreia au fost demolate zeci, sute de biserici, fiind interzise ritualurile creştine. Autorul acestui opus îşi însoţeşte lectorul în timp ce el face primii paşi pe teritoriul controversat, tentant şi inevitabil adesea al credinţei.

Un bun manual indirect pentru şcoli, universităţi, pentru elevi şi studenţi, pentru oricine se interesează de problemele fundamentale al istoriei mentalităţilor, ale istoriei şi religiilor.