Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Oana-Lucia Dimitriu, bibliograf, doctor în istoria artei. S-a născut la București, la 13 decembrie 1975. Este absolventă a Liceului Teoretic „George Coșbuc” din București (1994) și a Facultății de Cultură și Religii (1999), din cadrul Academiei Internaţionale pentru Studiul Istoriei, Culturii şi Religiilor, licența susținută la Universitatea București.
Specializare postuniversitară în biblioteci digitale şi politici instituţionale la Centrul Internaţional de Servicii şi Sisteme de Management al Informaţiei – Universitatea Nicolaus Copernicus, din Toruń, Polonia.
Debut: 1999, „Pistolnice din colecţia Movileanu – Bobulescu”, în colaborare, Editura Timpul, Iași.
Volume publicate:
„Preotul Constantin Bobulescu. Viaţa şi opera”, (2006); „Relaţii Româno-Canadiene. Bibliografie generală”, în colectiv, (2012); „Manuscrise, Documente istorice, Arhive şi corespondenţe, Carte Rară”, în seria „Tezaurul Academiei Române”, vol. IV, în colectiv, (2013); „Relații româno-cehe. Bibliografie generală”, în colectiv, (2013);
„De la Marele Vornic Alexandru Scarlat Ghica la generalul Eracle Arion, file din istoricul moșiei Fierbinți (secolele XIX/XX)”, în colaborare, (2016); „1918 Clauză de conștiință Octavian C. Tăslăuanu. Jurnale inedite și scrisori 1903-1937”, în colaborare, (2016); „Cum s-a făurit România modernă: Treptele edificiului național”, în colectiv, (2018); „Imnul Acatist al Maicii Domnului”, în colectiv, (2019).