Sorin Crișan s-a născut la 24 ianuarie 1966, la Cluj.

Profesor universitar la Facultatea de Teatru a Universității de Arte din Târgu Mureș, unde predă, la nivel de licență, masterat și doctorat, cursuri de Estetică teatrală, Teatrologie și Doctrine regizorale. La Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a obținut licența în Teatrologie și masterul în Artă teatrală și spectacologie.

Doctor în teatru al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București. Prorector al Universității de Arte din Târgu Mureș. Membru în colegiile de redacție ale revistelor Symbolon și Jurnalul Artelor Spectacolului. Conducător de doctorat în domeniul Teatru. Expert manuscrise-carte veche, acreditat de Ministerul Culturii și Cultelor, expert evaluator ARACIS și CNCSIS.
Membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, al UNITER, al Uniunii Scriitorilor din România.

A publicat studii teatrale și de istoria culturii, eseuri, cronici și proză în revistele „Tribuna”, „Steaua”, „Contrafort”, „Vatra”, „Sargetia”, „Apostrof”, „Teatrul Azi”, „Symbolon”, „Studia Dramatica” etc.

De același autor:
Circul lumii la D.R. Popescu, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 2002
Jocul nebunilor, cu o prefaţă de Laura Pavel, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 2003 (Premiul Naţional acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor, 2003.
Teatru, viaţă şi vis. Doctrine regizorale, Cluj-Napoca, Editura Eikon, 2004 .
Teatrul de la rit la psihodramă, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 2007.
Teatru şi cunoaştere, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 2008.

Prețul inițial a fost: 17,10 lei.Prețul curent este: 15,90 lei.
Prețul inițial a fost: 23,10 lei.Prețul curent este: 18,90 lei.