Punctul critic – revistă de diagnoză socială, politică şi culturală
Cu o interfaţă prietenoasă, varianta mobilă a site-ului permite o navigare uşoară şi un acces mai rapid la principalele teme, categorii și subiecte publicate online de echipa Punctul Critic.
Arhiva revistei Punctul critic este, la rândul ei, mai accesibilă de pe orice telefon mobil, tabletă sau alt dispozitiv cu orice sistem de operare integrat.
Punctul critic – revistă de diagnoză socială, politică şi culturală
Punctul critic are o circulație națională și internațională, având un Consiliu științific alcătuit din personalități naționale și internaționale, acest lucru fiind o garanție calitativa asupra conținutului cât și a obiectivității analizelor și studiilor publicate.
Originalitatea și interesul pe care publicația o prezintă, dincolo de interesul major al temelor abordate, provine din sincretismul sumarelor, acestea fiind realizate de autori provenind atât din domeniul cercetării directe a fenomenelor abordate, din mediul academic și universitar, cât și din mediul cultural-artistic. Prezența unor autori care tratează aceeași tema, dar din puncte de vedere atât de diverse face din această publicație un eșantion interesant și corect al vieții intelectuale din România, o forma de expresie a ansamblului preocupărilor intelighenției românești, cât și un tablou relativ corect al realității economice, sociale și culturale din țară. Totodată, publicarea unor personalități din străinatate care tratează teme de interes internațional sau românesc aduce elementul de noutate și factorul de comparație atât de necesar unui progres intelectual real.
Revista Punctul critic a fost înființată în anul 2010.
Teme abordate până în prezent de revista Punctul critic:
Statul de drept – Ficţiune şi realitate
Procesul electoral şi calitatea democraţiei
Geopolitica vecinătăţii
Resursele naturale în era globalizării
Social-democraţia, încotro?
Privire către Est
Democraţia în România
România și Uniunea Europeană
Romania and The European Uniion
Statul și minoritățile naționale
The state and the national minorities
România, victimă a crizei?
Frica și violența
Cum văd românii schimbarea după 20 de ani
Starea de fapt după 20 de ani
Editor: Fundația Culturală Ideea Europeană
Adresa redacţiei:
CP-113, OP-22, Sect. 1, Bucureşti, cod 014780
Tel./fax: 4021 212 56 92; 4021 310 66 18.
E-mail: [email protected]
Vă invităm să vizitați Arhiva revistei Punctul Critic (Click aici)