Actualități - Evenimente - Știri

Vă invităm la Buchina – expoziție de carte tradusă din limba chineză în limba română

Cu ocazia aniversării a 70 de ani de relații diplomatice româno-chineze, Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește joi, 31 octombrie, ora 17.00, în Sala Perpessicius a sediului MNLR din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, expoziția de carte „Buchina”, în cadrul căreia vor fi prezentate publicului traducerile în limba română ale celor mai reprezentative opere ale istoriei literaturii chineze.

Evenimentul este o inițiativă a Ionelei Voicu, traducătoare de limba chineză și reprezintă, totodată, un prilej de întâlnire a cititorilor și iubitorilor de carte și civilizație chineză cu traducători și oameni de cultură din generații diferite, întemeietori și susținători ai relațiilor între România și China.

Vor lua cuvântul reputați sinologi și traducători români: prof. Florentina Vișan, prof. Luminița Bălan, Constantin Lupeanu, Ioan Budura, precum și reprezentanți ai Ambasadei R.P. Chineze în România.

Ionela Voicu este traducătoare de limba chineză, cu un stagiu în China de 5 ani. Între operele și lucrările traduse de Ionela Voicu se numără: Soții și concubine de Su Tong (Polirom, 2015), Bronz și Floarea Soarelui de Cao Wenxuan (Rao, 2018), Monștrii din Orașul Interzis de Chang Yi (Ideea Europeană, 2019) și altele.

Evenimentul va avea loc joi, 31 octombrie, ora 17.00
la Muzeul Național al Literaturii Române, Sala Perpessicius,
Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, București

Evenimentul este sponsorizat de Fanyi Traduceri Chineză, City Garden Construct, Shanghai Garden, Aristocrat SRL Baia Mare, Andreea Chinesefood, editura Ideea Europeană și editura Integral.

Vă așteptăm cu drag!

În anul aniversării de 70 de ani de relații diplomatice între cele două state China și România, Editura Ideea Europeană a publicat următoarele titluri în colecția Civilizația chineză, care au fost lansate la Târgul Internațional de Carte de la Beijing – BIBF 2019:
Micul dicționar chinezesc – Pang Jiyang, Wu Min
Cireaşa din rodier – Li Er
Fabulă de Septembrie – Zhang Wei
• Cărți pentru copii din Seria Monştrii din Oraşul Interzis de Chang Yi, traducere de Ionela Voicu:
Secretul nestematei străvezii – Volumul I
Gara din Grădina Imperială – Volumul II
Băiatul care doarme în patul cu dragoni – Volumul III

Colecția Civilizația chineză e dedicată uneia dintre cele mai vechi, cele mai prestigioase și cele mai puternice civilizații, recunoscute, valorificate și admirate în lume. În România, admirația față de cultura fondată de Confucius are origini îndepărtate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *