Actualități - Evenimente - Știri

Vă invităm la evenimentul de lansare a volumelor Fabulă de septembrie și Însemnarea călătoriei de întoarcere de Zhang Wei

Editura Ideea Europeană,
Grupul Editorial Shandong – Shandong Education Press din China,
în parteneriat Institutul Cultural Român și Centrul Cărții

Vă invită la evenimentul de lansare a volumelor

Fabulă de septembrie
și Însemnarea călătoriei de întoarcere
de Zhang Wei

Evenimentul va avea loc în data de 4 iunie 2018, ora 15:00, la Institutul Cultural Român, Aleea Alexandru nr. 38, București.

Amfitrioni: Aura Christi și Mirel Taloș

Fabula de Septembrie – un volum de nuvele în traducerea lui Adrian Daniel Lupeanu și Întoarcerea din călătorie – o antologie de poeme în traducerea lui Constantin Lupeanu.

La eveniment vor participa: delegația de la Grupul Editorial Shandong – Shandong Education Press, autorul volumelor lansate – Zhang Wei (vice-președinte al Asociației Scriitorilor din China), reprezentanți ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, reprezentanți ai Institutului Cultural Român și ai Centrului Cărții, Adrian Daniel Lupeanu – traducător, sinolog reprezentanți ai Editurii Ideea Europeană, invitați și reprezentanți ai mass-media.

 

Despre autor
Zhang Wei, scriitor contemporan, vicepreședinte al Asociației Scriitorilor Chinezi, președintele și fondatorul Academiei Wansongpu de Studii Literare, trăiește în orașul Qixia, provincia Shandong, s-a născut în noiembrie 1956 în orașul Longkou din aceeați provincie și a început să publice literatură în anul 1975.

În 2014 a fost editată seria „Zhang Wei – Opere alese”, în 48 de volume. Lucrări sale au fost traduse în limbile engleză, japoneză, franceză, spaniolă, coreeană, germană, sârbă, suedeză, rusă, arabă, turcă etc.

A scris 21 de romane de renume, dintre care mai cunoscute sunt “Corabia antică”, “Fabulă de Septembrie”, “Cântul ariciului”, ” Cartea provinciilor exterioare “, ” Tu în platourile înalte “, “Farmacistul”,  “Istoria secretă a Fortului Ai Yue”.

“Corabia antică” și alte opere literare ale autorului au fost selectate ca lucrări reprezentative pentru “Departamentul de Nouă Literatură Chineză” și au primit următoarele disticții: „Premiul de excelență pentru romane de dimensiuni mari”, “O sută de cărți chineze de excelență în o sută de ani”, “O sută de cărți chinezești de top din lume”, „Premiul literar Mao Dun”, ”Premiul guvernamental pentru publicații chinezești, „Premiul editărilor de valoare”, „Premiul special al grupului editorial al scriitorilor chinezi”, „Zece cărți chinezești remarcabile în lume”, selecție întocmită de  revista „Asia Săptămânală”, „Premiul cărți chinezești de valoare”, „Premiul bestseller”, „Premiul național cinci cărți de locul întâi”, „Premiul media din sudul Chinei”, „Premiul scriitori remarcabili” și altele.

Lucrări recente, cum ar fi “Găsirea regelui peștilor”, “Farmacistul”, “Istoria secretă a Fortului Ai Yue “, au fost primite cu entuziasm și au câștigat numeroase premii, precum Cartea chineză de valoare, Cartea anului și altele.

Organizatori:
Editura Ideea Europeană
Grupul Editorial Shandong – Shandong Education Press din China
Parteneri principali:
Institutul Cultural Român
Centrul Cărții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *