Cândva, în miez de iulie, Corcodușul și-a îmbujorat mărgelele pe ram și m-a privit mândru de la buza balconului.
„Ei? Ce zici? Suntem amândoi harnici în această vară!”
El este un fel de „raisonneur” al zilelor mele și al nopților fără de somn. Am credința că el mă ține pe un drum bun. Cu el stau la taifas dimineața devreme, cu o cafea aromind pe măsuța din balcon și uneori cu câte-o vrabie curioasă amestecându-se gălăgios și vesel în conversație. Și tot el mă îndeamnă să nu las să treacă Cuvintele pe lângă mine.
Lui i-am dedicat această cărticică, oricât ar părea de neobișnuit.
George Motza –
Dragă Mioara,
Cartea ta m-a bucurat foarte mult. Nu știu dacă sânt capabil să scriu o recenzie obiectivă pentru că suntem prieteni din vechime și poate sânt subiectiv, dar cartea ta m-a trimis iarăși în tinerețe. M-am bucurat din nou de zilele frumoase de vară și de iarnă…dar de fapt toate anotimpurile petrecute în tinerețea noastră.
Mi-am reamintit cu multă nostalgie de mersul la sifoane, la pâine (și eu și la borș…)
Am memorat-o din nou pe Cecilia Mare – Mami, cu stimă și iubire.
Am vărsat iarăși lacrimi citind „La sfârșit de vară”…
Corcodușul
Aceasta carte minunată, mă duce cu gândul la anii adolescenței, când ne străduiam să învățăm despre literatura română și am înțeles că românul a fost întotdeauna legat spiritual de natură. Cartea aceasta nu este o carte pt. copii; este o carte pentru tineret și pentru oameni mari…
Sensibilitatea artistică, ușurință scrisului și temele angajate dovedește o autoare matură, ușor însingurată, dar în același timp foarte realistă; o buna observatoare a vieții cotidiene.
Eu…
Poeziile Mioarei sânt pline de semnificație, cu simțăminte de iubire dar de melancolie dar și de tristețe. Îi simt din nou pe marii noștri poeți, Coșbuc, Alexandri, Blaga și Eminescu
Așteptăm în continuare o culegere nouă de versuri minunate…
NB: Sânt foarte curios cine este prietenul drag și vechi care te-a „obligat” să scrii poezia Bolnav de Iubire…care este de fapt foarte bună. : -)
…Și Facebook-ul
Sursele tale de inspirație sunt nenumărate. Viața cotidiană dar Cecilia mică ca de fapt și Filip sunt pentru tine surse inepuizabile. Literatura ta este discret angajată și î-ți face cinste.
Așteptam și de aici un volum de nuvele sau poate chiar un roman!!
Cu multă stimă și iubire,
Anita și Gigi Motza
Daniela Philipps –
Poeziile denota o sensibilitate deosebita si sunt pline de suflet (toate starile emotionale sunt prezente).
Poezia convinge printr-o inalta emotionalitate și implicari uneori filosofice, oferind atât de multa bucurie, incat nu doresti sa te opresti din lectura.
Autoarea dovedeste o personalitate matura, este o buna observatoare a avenimentelor cotidiene. Cartea castigă prin ilustratiile inspirate ale tinerei Cecilia.
Scrie mai departe si bucura-ne sufletul cu versuri pline de sentiment si texte inspirate
O carte minunata pentru o stare de bine.
Daniela Philipps
Cecilia Traila –
Cartea este scrisa de bunica mea. Asa ca sunt subiectiva. Eu am facut ilustratiile. Este a doua carte pe care o ilustrez. Nu sunt toate foarte bune, dar sunt facute si cand eram mai mica. Coperta mea este insa frumoasa. Si poeziile sunt frumoase. Imi place poezia cu calul albastru. Si cea cu menestrelul. Si trebuie s-o cititi pe cea cu merele ramase in pom peste iarna!!! E tare nostima. Dar cel mai mult imi plac povestirile cu mine, cand eram mai mica. Daca o sa cititi, o sa va placa si dumneavoastra.
Va spun un secret, am scris recenzia de la laptopul bunicii!!!!!! Mai tot timpul sunt la ea.