Volumul se înscrie în suita de lucrări care valorifică bogatul material dialectal adunat în cadrul „Arhivei fonogramice a limbii române” (AFLR), începând cu 1967.
Lucrarea este alcătuită din trei secţiuni: „Studiu introductiv”, conceput monografic, prezintă particularităţi din domeniul foneticii, morfosintaxei, precum şi observaţii pertinente privind distribuţia derivării cu sufixe diminutivale – trăsătură relevantă preponderent pentru aria maramureşeană. Descrierea sincronică a graiurilor este completată, constant, de observaţii diacronice. Graiurile sunt ilustrate prin corpusul de „Texte dialectale” înregistrat după principiile metodologice ale AFLR, fără a fi neglijate aspectele etnografice şi folclorice legate de obiceiurile şi tradiţiile specifice comunităţii rurale. Cea de a treia parte a lucrării o reprezintă „Glosarul” gândit ca un dicţionar dialectal, prin includerea tuturor termenilor dialectali înregistraţi, indiferent de (ne)atestarea lor în lucrările lexicografice anterioare.
Structurarea în cele trei părţi îi conferă volumului caracterul unei valoroase monografii lingvistice care se alătură celor consacrate altor zone ale dacoromânei.
Toate comenzile sunt procesate rapid și, prin confirmarea lor telefonică promptă și prietenoasă, ne asigurăm că adresa dvs. este corectă și completă, pentru a preveni orice întârzieri în livrare. Comenzile sunt expediate cel târziu a doua zi din depozitul librăriei noastre, urmând să vă ajungă în cel mai scurt timp - în funcție de modalitatea de transport aleasă, în următoarea zi lucrătoare prin curier sau în 3-4 zile prin poștă.
Produsele digitale (eBooks) sunt expediate prin intermediul poștei electronice a cumpărătorului, imediat după confirmarea plății (nu se percepe niciun tarif de expediere).
Recenzii
Nu există recenzii până acum.