Alina V. Popescu este, în prezent, consultant în domeniul managerial, formator în cadrul unor programe de pregătire profesională a adulților și cadru didactic universitar la Universitatea Constantin Brâncoveanu, din Pitești, Facultatea de Științe Juridice, Administrative și ale Comunicării – Pitești.

Absolventă de studii juridice (1995), a urmat cursuri postuniversitare în domeniile: Științe Penale Criminologie, Management, Psihologie Judiciară, Psihopedagogie și este „Expert în egalitate de șanse”. A absolvit cursuri doctorale, în domeniul Drept – drept constituțional, susținând public, la data de 26.09.2018, teza de doctorat cu titlul „Dreptul la informație – Între garanții și limitări”. A obținut titlul de doctor în drept cu distincția „Magna cum Laude”.

De asemenea, a participat la cursuri de formare profesională în domeniile: leadership, comunicare publică, management major case, familiarizarea cu instituțiile europene și categoriile de decizii adoptate în cadrul Uniunii Europene etc..

Experiența sa profesională vizează: prevenirea spălării banilor, protecția datelor cu caracter personal, managementul informației, management și leadership, comunicare publică, egalitate de șanse, relații internaționale, atragerea și gestionarea fondurilor europene.

A publicat numeroase studii privind dreptul la informație în diverse domenii: protecția vieții private, securitatea cibernetică, piața de capital, dezvoltare durabilă, protecția proprietății intelectuale, drepturile consumatorilor etc.

A participat la conferințe internaționale de specialitate, unde a prezentat studii complementare referitoare la dimensiunea multidisciplinară a dreptului la informație. În anul 2019, a publicat volumul în limba engleză THE RIGHT TO INFORMATION – the multidisciplinary dimension”.

Este membru al Asociației Române de Drept Constituțional, iar principalele sale preocupări sunt legate de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Afișez singurul rezultat

Arată coloana laterală
Sortează după
Domenii
Autori
Colecție
Edituri
Aplică filtrele!
-21%
Închide

Dreptul la informație – între garanții și limitări

50,40 lei 40,00 lei

Dreptul la informație – între garanții și limitări - Alina V. Popescu